top of page
Tippmix_statik_728x90_v5.jpg
2019_MSG_SE_FB_Web_szrt.png
SzZRT_Horizontalis_LOGO_AI10_pantone_zol
peugeot_logo_VIZSZINTES_2012.png
JD_2530x820_v2.png

2019. NOVEMBER 23.

GEREVICH ALADÁR

NEMZETI SPORTCSARNOK

1146 Budapest, Istvánmezei út 3.

2019. november 23-án sporttörténelmi esemény részesei lehetnek a snooker hazai szerelmesei a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ezúttal, rendhagyó módon a Tippmix Magyar Snooker Gála Különkiadására kerül sor, amelyen a 2019-es vb-döntő résztvevői csapnak össze ismét, ezúttal Budapesten.

Judd Trump visszatér hozzánk, de már világbajnokként áll asztalhoz, 
és az ellenfele a négyszeres világbajnok skót, John Higgins lesz.

A profi snooker-elit két, ilyen magasan jegyzett aktív játékosa még sosem járt Magyarországon. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel ezért ismét két előadáson lépnek asztalhoz a játékosok: a délutáni és az esti programból álló két bemutatón a világsztárok különböző komoly és szórakoztató játéknemekben játsszák újra a világbajnoki döntőt, magyar játékvezetők irányítása mellett.

Az előző gálákhoz hasonlóan ezúttal is lehetőség lesz Meet&Greet jegyek vásárlására. A Meet&Greet jegyek tulajdonosait a sztárok személyesen várják majd az arénában, ahol egy rövid beszélgetésre, fotózásra és autogramra is lehetőség lesz. 

Újdonság! Exkluzív ajándék a Meet&Greet jegyekhez:

A szervezők minden Meet&Greet jegytulajdonossal és a két sztárjátékossal egy közös képet készítenek, amelyet a vendégek rögtön az eseményen kinyomtatva, a játékosok által dedikálva és bekeretezve kapnak meg.

A DÖNTŐ

2019. május 6-án, a sheffieldi Crucible színházban Judd Trump emelhette magasba az ikonikus trófeát, ezzel elhódítva első világbajnoki címét. John Higgins pedig zsinórban a harmadik vb-döntőjén szenvedett vereséget.

A mérkőzés rendkívül magas színvonalú volt, a játékosok összesen 11 százas breaket löktek. Ezzel a teljesítménnyel bekerültek a snooker rekordok könyvébe, hiszen soha ennyi century nem volt még a világbajnoki döntők során.

A Magyar Snooker Gála eddig szerencsét hozott a játékosoknak, hiszen 2017-ben Mark Williams járt nálunk, aki 2018 világbajnoka lett. A 2019-es vb előtt Judd Trump varázsolta el a hazai közönséget, és mindannyian tudjuk, hogyan alakult a döntő.

Nem véletlen, hogy Trump és Higgins azonnal elfogadták a felkérésünket, hiszen ha lehet hinni a babonának, egyikőjük 2020 világbajnoka lesz.

JOHN HIGGINS

A skót John Higgins Ronnie O'Sullivannel és Mark Williamsszel egyidőben, 1992-ben állt profinak és nem egészen 23 évesen, 1998-ban szerezte meg első világbajnoki címét. 

Ezt további három vb-elsőség követte, 2007-ben, 2009-ben, valamint 2011-ben. Négy világbajnoki címével a modern éra ötödik legsikeresebb játékosának számít. Összességében nyolc világbajnoki döntőt játszott, nála többször csak Stephen Hendry jutott be a fináléba. A százas breakek és a maximumok tekintetében is az örökranglista harmadik helyén áll. 

Összesen 30 pontszerző tornagyőzelmet gyűjtött, a négy vb-cím mellett háromszor lett az Egyesült Királyság bajnoka. A Masterst két alkalommal nyerte meg, tehát összesen kilenc Triple Crown trófeával büszkélkedhet. Négyszer volt világelső, először 1998-ban, amikor Stephen Hendry nyolc éves uralkodásának vetett véget.

A 2005-ös Grand Prix döntőjében 9-2-re győzte le Ronnie O'Sullivant. A mérkőzés folyamán négy egymást követő frame-ben lökött százas breaket, ami soha előtte nem fordult elő.

JUDD TRUMP

Az utóbbi évtized legnagyobb tehetsége 2011-ben robbant be azzal, hogy mindössze 21 évesen már világbajnoki döntőt játszott. Akkor még kikapott, épp Higginstől.

Hamarosan megszerezte első Triple Crown címét, még 2011 őszén megnyerte az Egyesült Királyság Bajnokságát. Röviddel utána világelső lett, és sorra gyűjtötte a címeket, valamint eszméletlen számban ontotta a százas breakeket. E tekintetben az örökranglista ötödik helyén áll, mindössze 150 százassal elmaradva Higginstől...

A tavalyi szezonban kezdett el még a korábbinál is komolyabban készülni és versenyezni. Ennek eredményeként januárban győzött a Mastersen, Ronnie O'Sullivant verve a döntőben, majd májusban felért az abszolút csúcsra: John Higginst győzte le a világbajnoki döntőben. Trump hét százas breaket lökött a fináléban – ennél többet soha senki nem ért el egy meccsen.

bottom of page