top of page

The Magician

SHAUN MURPHY

2005 világbajnoka

The Whirlwind

JIMMY WHITE

hatszoros vb-döntős

2018. május 19-én folytatódik a Magyar Snooker Gála, amelyen ismét a snooker-sport világsztárjai mérkőznek meg egymással.

Ezúttal a sportág legendás fenegyereke, a 80-as és 90-es évek közönségkedvence, az örök vb-második, Jimmy White érkezik Budapestre.

Az ellenfele pedig 2005 világbajnoka, a világranglista jelenlegi nyolcadik helyezettje, az angol Shaun Murphy.

2018. május 19.

Gerevich Aladár Sportcsarnok

1146 Budapest, Istvánmezei út 3.

TÁMOGATÓK

MÉDIA PARTNER

JIMMY WHITE

A londoni születésű Jimmy White a snooker ikonikus alakja, a 80-as és 90-es évek közönségkedvence, aki 50 éves kora felett is töretlen népszerűségnek örvend. Profi pályafutása során eddig 10 pontszerző tornát nyert – köztük az Egyesült Királyság bajnokságát és a Mesterek Tornáját, – amivel az örökranglista előkelő 9. helyén áll. Rendkívül könnyed és látványos támadó játéka mellett bohém életvitele tette igazán népszerűvé, valamint az is, hogy a sors fintoraként hat világbajnoki döntője közül egyet sem tudott megnyerni. A mai napig tagja a profi mezőnynek, és mindmáig a világ egyik legkeresettebb snookerese, egyben a snookersport hivatalos nagykövete.  

SHAUN MURPHY

Az angol Shaun Murphy szinte a semmiből jött, amikor 2005-ben, a világranglista 48. helyezettjeként óriási szenzációt keltve megnyerte a világbajnokságot. Azóta az Egyesült Királyság bajnokságát és a Mesterek Tornája győzelmét is begyűjtötte mellé, így tehát Triple Crown birtokos. Ezzel az eredménnyel egy nagyon elit klubba lépett, hiszen ezt mindössze tíz játékos mondhatja el magáról a világon. Novemberben hatalmas döntőben győzte le Ronnie O'Sullivant a Bajnokok bajnokságán, és minden versenyen a legnagyobb favoritok közé tartozik. 

bottom of page